Audiohuis podcastnetwerk

Het aantal podcastluisteraars in Nederland stijgt jaar op jaar. Bijna de helft (49%) van de Nederlanders boven de 16 jaar luistert wel eens naar een podcast. Audiohuis heeft een breed en divers portfolio aan podcasttitels van verschillende publishers zoals Mediahuis, ILVY Network, De Stroom en FC Afkicken.

totaal aantal publishers

5

publishers

elke week

meer dan 50

nieuwe podcasts

totaal aantal downloads

13,6 miljoen

beluisteringen

De publishers

Thuis in media

Mediahuis

Podcasts zijn populair deze dagen en worden massaal beluisterd. De Mediahuis podcasts laten een flinke stijging zien in het aantal luisteraars en downloads. De kracht van het bereik zit vooral in de breedte op basus van interesses. Zo heeft Mediahuis verschillende podcasts over onderwerpen uit de politiek, sport, finance, media en lifestyle. Er is een relevant inzicht in het profiel van de luisteraar, het bereik, duur en frequentie. Bereik  jouw doelgroep via de Mediahuis podcasts.

Educatieve Entertaining Podcasts

ILVY Network

Elke aflevering van podcast uitgeverij ILVY Network zet mensen tot nadenken of inspireert mensen op z’n minst. ILVY produceert educatieve podcasts op een entertainende manier, met talentvolle makers en klanten met lef.

ILVY’s bereik bestaat voor >70% uit vrouwen in de leeftijdscategorie 25-45 jaar.

Óf je vormt de stroming, Óf je gaat tegen de stroom in

De Stroom

De Stroom is een nieuw mediabedrijf dat staat voor een ander geluid en geven talentvolle mediamakers de kans om hun stem te laten horen en hun verhaal te vertellen. Het bereik van deze makers is oneindig. Ze doen niet onder voor de grote mediabedrijven die bepalend zijn voor onze blik op de wereld. De Stroom stimuleert graag die ruimte, vrijheid en kansen. Ze geven advies over het gebruik van nieuwe technieken, vertelvormen en rechten. Samen deelt De Stroom nieuwe verhalen en creëert een kleine revolutie in het medialandschap.

Alles over sport

FC Afkicken

FC Afkicken is hét online sportnetwerk van Nederland, met als grote kracht de passie voor de sport vanuit de makers zelf. Sinds de oprichting in 2020 zijn er tal van nieuwe formats gelanceerd voor veel verschillende sportfans. Bekende titels zijn de FCA Daily, de Cor Potcast en de Pantelic Podcast. Aan de podcasts van FC Afkicken zijn ook veel sporters verbonden. Dit zijn grote namen zoals bijvoorbeeld Bart Vriends, Daley Blind, Giedo van der Garde en Laura Dijkema. Met een maandelijks bereik van bijna 1.000.000 downloads en 500.000 videoviews op de podcasts en meer dan 100.000 volgers op de verschillende social media kanalen is FC Afkicken één van de grootste onafhankelijke uitgevers van sportcontent in Nederland.

The Podcast Marketplace

Podwave

Podwave is gelanceerd door het toonaangevende digitale audio-adservingsysteem AdsWizz. In Nederland is Audiohuis de exclusieve partner van Podwave en het enorme netwerk, met zo’n 9 miljoen advertentieposities, vertegenwoordigt Podwave meer dan 10.000 internationale podcasts. De uitgelezen kans om Nederlandse luisteraars van internationale podcasts te bereiken. 

Mogelijkheden voor adverteerders

Podcast heeft een relevante meerwaarde voor adverteerders. Je maakt een bewuste keuze om naar een podcast te luisteren. Daardoor is het geen vluchtig medium, maar een waardevolle manier om een betrokken publiek te bereiken. En daardoor kan je als merk kwalitatieve tijd doorbrengen met je doelgroep. De opties daarin zijn te vinden in pre-roll, sponsoring en/of branded content.

optie 1

Pre-roll

Bereik een groot publiek voor de start van een podcast met audiocommercial van maximaal 30”

Hoog effectief bereik

Snel en flexibel inzetbaar

Uitgebreide targetingopties zoals, regio, device en context


Beluister het
voorbeeldfragment van:

optie 2

Branded content

Vertel jouw verhaal via een podcast over jouw merk met relevante informatie voor jouw doelgroep

Natuurlijke en sympathieke merkintegratie

Hogere attentiewaarde door positieve waardering

Sterkere geloofwaardigheid en betrouwbaarheid

Beluister het
voorbeeldfragment van:

optie 3

Sponsoring

Koppel jouw merknaam aan de podcast die jouw doelgroep bereikt en aanspreekt

Hoog en selectief bereik in jouw doelgroep

Vast moment voorafgaand aan de podcast

Koppeling met de podcastmakers en podcast titel

Beluister het
voorbeeldfragment van:

Wil je meer weten?

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Volg ons op socials